Wanneer je dit leest ben je waarschijnlijk een van de leukste en belangrijkste dagen van je leven aan het plannen- je bruiloft! Maar laten we eerlijk zijn, bruiloften kunnen behoorlijk duur zijn. Het goede nieuws is dat je een fantastische en onvergetelijke bruiloft kunt hebben, zelfs als je een beperkt budget hebt. Hoe? Met een beetje creativiteit en slim plannen natuurlijk! Dus, ga lekker zitten, pak een kopje koffie (of thee) en lees snel verder.

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Kies de juiste locatie


Je hoeft niet per se een kasteel te huren voor je bruiloft. Overweeg om te trouwen op een openbare locatie zoals een park of strand. Deze zijn vaak goedkoper en bieden een prachtige omgeving voor je ceremonie. Hebben jullie of iemand in jullie familie of vriendenkring een grote tuin? Denk er eens over na om jullie bruiloft daar te vieren! Huur een mooie stretchtent of kas (ja die zijn echt te huur) en tover zo een achtertuin of veld om tot een fantastische plek voor jullie grote dag!

Vraag om hulp van vrienden en familie


Heb je een vriend die geweldig is met bloemen? Of een tante die een taartenbakker is? Aarzel niet om hulp te vragen aan vrienden en familie. Ze zullen vaak blij zijn om bij te dragen aan je speciale dag.

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Maak een budget en houd je eraan


Dit klinkt natuurlijk super logisch maar is echt de eerste en belangrijkste stap. Bepaal hoeveel je wilt uitgeven en maak een gedetailleerd budget. Houd je eraan, hoe verleidelijk het ook is om over je budget heen te gaan.

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Bespaar op de trouwjurk en pak


Je droomjurk hoeft geen fortuin te kosten. Overweeg om een tweedehands jurk te kopen of kijk eens op websites als Etsy of zelfs ASOS! Voor de bruidegom kan het huren van een pak een optie zijn of skip die bruidsmode zaak en koop een "gewoon" mooi pak dat je meeneemt naar de kleermaker en zo op maat laat maken. Een goed passend pak zorgt voor die echte trouwlook en of dat nu een pak speciaal voor jou gemaakt is of speciaal voor jou vermaakt dat maakt natuurlijk geen verschil! Hetzelfde geldt trouwens ook voor de bruid, een prachtige jurk gescoord bij ASOS maar zit net niet helemaal naar wens? Breng h'm naar de kleermaker om de jurk te laten passen alsof ie voor jou gemaakt is.

DIY decoraties


Ga creatief aan de slag en maak je eigen decoraties. Van centerpieces tot boogdecoraties, er zijn talloze tutorials online die je kunnen helpen om prachtige decoraties te maken zonder dat je bankroet wordt.

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Beperk de gastenlijst


Hoe meer gasten, hoe hoger de kosten. Beperk je gastenlijst tot alleen de mensen die echt belangrijk voor je zijn. Een intieme bruiloft met je naaste vrienden en familie kan net zo speciaal zijn als een grote bruiloft.

BESPAREN OP HET OFFICIEEL GEDEELTE


Een officiële trouwceremonie op locatie kan behoorlijk prijzig zijn. Maakt het voor jullie niet uit of de datum dat jullie de liefde vieren afwijkt van de wettelijke trouwdatum? Denk er dan eens over na om jullie wettelijk huwelijk te voltrekken tijdens een gratis moment (vaak is dit op maandag of woensdag ochtend). Tijdens jullie bruiloft kan je dan een prachtige ceremonie houden waarbij je geloften uitspreekt, ringen wisselt en familie en vrienden de liefste dingen over jullie zeggen. Scheelt je al gauw honderden euro's en je ceremonie is nog persoonlijker ook!

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Wees flexibel met de datum en dag van de week


Trouwen buiten het hoogseizoen en op een doordeweekse dag kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een weekendbruiloft in de zomer.

KIES SLIM VOOR ETEN EN DRINKEN


Een sit-down diner kan duur zijn, dus overweeg alternatieven zoals een buffet of foodtrucks. Ook kun je besparen op alcohol door te kiezen voor een beperkt assortiment of door een BYOB (Bring Your Own Booze) beleid te hanteren.

trouwfotograaf helmond budgettips bruiloft

Laat de DJ thuis


Maak een afspeellijst met je favoriete nummers en gebruik een geluidssysteem om je eigen muziek af te spelen. Het is goedkoper dan het inhuren van een DJ en je hebt de volledige controle over de afspeellijst.


Onthoud, je bruiloft hoeft niet duur te zijn om spectaculair en onvergetelijk te zijn. Met een beetje planning, creativiteit en hulp van vrienden en familie, kun je een prachtige bruiloft hebben die binnen je budget past. Dus gooi die stress weg en geniet van het plannen van je speciale dag!