voor de sessie.


Mochten jullie bepaalde foto’s in gedachten hebben die jullie heel graag willen hebben laat het mij dan graag van te voren weten zodat ik mij erop kan voorbereiden en we tot een goed resultaat komen. Voorbeelden sturen mag altijd maar houd wel in gedachten dat iedere fotograaf zijn eigen stijl heeft en de foto dus niet exact hetzelfde zal worden.

De dag voordat de shoot gepland staat kijk ik altijd even naar de weersvoorspelling, aan de hand daarvan kan het in sommige gevallen beter zijn om de tijd van de shoot iets aan te passen, in dat geval laat ik het jullie natuurlijk zo snel mogelijk weten en gaat het altijd in overleg.

wat neem je mee?


In principe hoef je niets mee te nemen. Zijn er persoonlijke dingen waarvan je het leuk zou vinden om die op de foto terug te zien dan mag je die natuurlijk wel gewoon meenemen. De lievelingsknuffel van je kind? Zolang jij het niet storend vindt als deze in de foto’s te zien is mag je deze gewoon meenemen. Let er wel op dat je geen speelgoed meeneemt wat je niet op de foto terug wilt zien. Uit ervaring blijkt dat kinderen het meestal niet leuk vinden om het in de auto achter te moeten laten en dan al een beetje boos aan een shoot beginnen of dat ze er de hele shoot mee willen spelen en het niet meer los laten. Vind je dit laatste geen probleem dan mag het uiteraard wel maar het kan de diversiteit van de foto’s wel beïnvloeden.

tijdens de sessie.


Tijdens de shoot hoeft er echt niet constant in de camera gekeken en gelachen te worden, het is de bedoeling dat het een leuke ontspannen sessie gaat worden. Gaan er ook (kleine) kinderen op de foto? Leer ze dan niet hoe ze moeten lachen maar vertel ze wel dat er een “mevrouw met camera” foto’s gaat maken, dit zorgt er voor dat ze een beetje weten wat er komen gaat en ze een stuk relaxter aan een shoot beginnen.

Kinderen chanteren is niet de oplossing voor alle problemen maar tijdens een fotosessie kan het enorm helpen 😉 Misschien kunnen jullie afspreken om als ze goed meedoen jullie daarna iets leuks gaan doen? Een ijsje van de Mc. Donalds of een kindersuprise ei achteraf doen ook vaak wonderen. Bij hele kleine kindjes kunnen rozijntjes tijdens een sessie ook wel eens goed werken, verder is snoep tijdens de sessie meestal niet zo handig (of je wilt ze kauwend op de foto hebben).

Verder gaan we het vooral heel gezellig hebben. Lekker wandelen, knuffelen en gek doen! Jullie taak is het leuk te hebben samen en ik stuur jullie waar nodig aan met kleine opdrachtjes en aanwijzingen zodat jullie precies weten wat jullie moeten doen.

Tip voor sessies met kinderen: Kinderen pikken heel snel emoties van ouders op dus zolang jullie het leuk en gezellig hebben gaan de kinderen daar meestal vanzelf in mee. Probeer niet gefrustreerd te raken als je kind er even geen zin in heeft. Meestal komt dit later in de sessie allemaal goed en in hele extreme gevallen kunnen we altijd ter plekke bekijken hoe we het het beste kunnen oplossen. Ga in ieder geval niet schreeuwen dat je kind nu moet lachen, want dat werkt niet, geloof me 😉.