what to wear


Wat moet je aan naar jullie fotosessie? Een hele logische vraag waar bijna iedereen tegenaan loopt. Kleding heeft een groot aandeel in de sfeer van een foto en is dus erg belangrijk tijdens een fotosessie! Donkere kleding zorgt bijvoorbeeld voor donkere foto’s en lichte kleding voor lichtere foto’s. Natuurlijk mogen jullie tijdens jullie shoot ook gebruik maken van de kleding in mijn cliënt closet en/of een kledingwissel doen.

Om jullie te helpen heb ik hieronder een aantal tips voor jullie bij elkaar gezet. Heb je nog vragen of wil je dat ik met je mee kijk of je outfit nakijk? Stuur me gerust een berichtje dan help ik je mee via WhatsApp of beeldbellen, doe ik graag!


Voelen jullie er niet zo prettig bij om je om te kleden in het openbaar maar zouden jullie het wel leuk vinden om iets uit de cliënt closet te gebruiken of een kledingwissel te doen? Geen probleem! Daar heb ik de oplossing voor, ik heb een handig opvouwbaar kleedhokje bij waardoor jullie je in alle privacy om kunnen kleden!

Om ervoor te zorgen dat jullie foto's passen bij de stijl je die van mij gewend bent en zoals je op mijn social media en website ziet raad ik het sterk aan om de tips die hieronder beschreven staan op te volgen.

Wanneer je andere kleuren draagt dan ik aanraad kan het eindresultaat en de sfeer op de foto heel anders uitpakken.

Het is mooi als alle kleding en de kleuren mooi bij elkaar passen. Let erop dat jullie niet allemaal exact hetzelfde gaan dragen. Allemaal een spijkerbroek met witte top is niet meer van deze tijd.


Kies kleding in rustige kleuren zoals beige, gebroken wit, crème of bruintinten. Ook gedempte kleuren doen het heel erg fijn op beeld. Denk hierbij aan mosterd ipv geel, vergrijst blauw ipv blauw, roest ipv oranje, olijf ipv groen, crème ipv wit en mauve ipv rood.


Vind je het lastig om te zien of iets bij elkaar past? Ga dan voor effen kleuren.

newborn

Hebben jullie een newbornsessie geboekt? Ga dan zoveel mogelijk voor lichte tinten, neutrale tinten (beige, crème, bruintinten). Pasgeboren baby’s hebben vaak veel rood in hun huid, door deze kleding te dragen weerspiegelt dit op jullie kindje en wordt de huidtint rustiger.


zwangerschap

Ben je zwanger? Draag dan geen donkere kleuren om je buik, hierdoor komt je buik niet mooi uit en is deze slecht zichtbaar, hetzelfde geldt voor drukke prints.

the flowy dress & why

Je hebt ze vast voorbij zien komen, de zwierige jurk. En misschien denk je wel "ik draag niet snel zo'n jurk, is dat dan niet gek of over de top?" Nee. Zo dat is eruit haha. Wij Nederlanders denken maar wat graag "doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg" maar wees eerlijk, wil jij niet gewoon geweldig op de foto staan? In mijn cliënt closet zitten een aantal hele mooie flowy jurken die prachtig zwieren zonder over de top te zijn. Een mooie flowy jurk zorgt voor sfeer en beweging op de foto's, een echte toevoeging die voor het wauw effect zorgt. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan een flowy jurk! Onzeker over een buikje? Valt weg in de jurk! Waarschijnlijk laat ik je veel bukken, tillen en knuffelen, in zo'n jurk hoef je niet bang te zijn dat er rolletjes zichtbaar zijn. Daarnaast heb je met een lange flowy jurk geen last van omhooggeschoven tops wanneer je je kindje optilt of omhoog gooit, geen net iets te laag hangende broek wanneer je bukt en wanneer het koud is is een lange flowy jurk de ideale plek om die warme legging onder te verstoppen ;)


do's & don't

Draag geen logo’s, afbeeldingen, disney figuren, dunne streepjes (deze kunnen vertekenen op beeld) en felle/neon kleuren.

Vindt de shoot plaats tijdens koude dagen? Een jas doet enorme afbreuk aan de foto’s, vermijd deze maar ga voor veel laagjes over elkaar, zeker bij kinderen! Trek gerust thermokleding aan onder jullie gewone kleding en ook meerdere maillots/leggings over elkaar zie je niet op een foto. Zeker kleine kinderen verbloemen het niet als ze het koud hebben, let daar dus extra goed op.


Dragen jullie graag een jeans? Kijk of je de vertrouwde blauwe jeans kan vervangen door een zwarte of zandkleurige jeans.

Koele kleuren en harde kleuren passen minder goed bij mijn manier van nabewerken vermijd deze daarom en hoewel blauw een graag gedragen kleur is, laat deze niet de overhand nemen, trust me!


mix & match

Waarschijnlijk heb je het nu wel door; kleding is een enorm belangrijk onderdeel van jullie foto's en ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie foto's zijn zoals jullie ze verwachten! Om het voor jullie makkelijker te maken om de juiste kleuren te kiezen heb ik hierboven een aantal super geschikte kleuren bij elkaar gezet. Mix en match lekker met deze kleuren en dan zit je dus zeker goed! Maak ook gerust en screenshot van deze kleuren zodat je ze makkelijk kan nakijken tijdens het shoppen.

Let op: er zit een blauw en groen tint in maar dit zijn vergrijsde kleuren, niet te verwarren met hardblauw of een blauwe jeans.

stap voor stap je outfits kiezen

outfits samenstellen

stap 1


“Begin met het kiezen van een kleurenpallet.
Kies hiervoor een aantal kleuren die elkaar complimenteren, bij voorkeur uit het kleuren plaatje hierboven (dan zit je altijd goed!).

Liever wat stoerder? Kies dan zwart als basiskleur en mix dit met een warme kleur als zand of bruin.

Graag lichte foto's? Dan is het ook mooi om verschillende tinten gebroken wit/creme te kiezen.”

01 / 04

shopping tips


Ga je opzoek naar nieuwe outfits? Wanneer je online shopt heb je vaak de mogelijkheid om bepaalde kleuren te filteren, hierdoor zie je snel een overzicht van kleuren die bij jullie pallet passen en wordt je niet afgeleid door dat ene toffe item dat eigenlijk toch net niet helemaal lekker in het geheel past.


Fijne winkels en merken om te shoppen zijn onder andere:

DitIsLot (dames)

Nixnut (kids)

MarMar Copenhagen (verkrijgbaar in verschillende NL webshops en winkels)

Zara

haar & make-up

Kies voor make-up die bij jou past. Draag je normaal nooit make-up, ga dan nu ook niet zwaar in de weer met make-up, ik wil dat jullie jezelf zijn. Een klein beetje poeder is dan voldoende en zorgt ervoor dat je gezicht niet te erg gaat glimmen.

Over het algemeen staat het op beeld mooi als je haar enigszins zichtbaar is, haar strak naar achter komt vaak hard over en los(ser) haar omlijst je gezicht mooi maar ook hiervoor geldt; het moet wel bij je passen! Ben jij uit te tekenen in een strakke paardenstaart en voel je je ongemakkelijk bij los(ser) haar, dan ga jij gewoon voor een staart!

Ik probeer zo goed mogelijk de connectie tussen jullie vast te leggen, vaak komen daardoor jullie handen in beeld, het is daarom mooi als jullie verzorgde nagels hebben.