what to wear


Wat moet je aan naar jullie fotosessie? Een hele logische vraag waar (bijna) idereen tegenaan loopt. Kleding heeft een groot aandeel in de sfeer van een foto en is dus zeker belangrijk tijdens een fotosessie! Donkere kleding zorgt bijvoorbeeld voor donkere foto’s en lichte kleding voor frisse lichte foto’s. Natuurlijk mogen jullie tijdens jullie shoot ook gebruik maken van de kleding in mijn cliënt closet en/of een kledingwissel doen.

Om jullie te helpen heb ik hieronder een aantal tips en voorbeelden voor jullie bij elkaar gezet. Nog vragen of wil je dat ik met je mee kijk of je outfit nakijk? Stuur me gerust een berichtje dan help ik je mee via WhatsApp of beeldbellen, doe ik graag!


Voelen jullie er niet zo prettig bij om je om te kleden in het openbaar maar zouden jullie het wel leuk vinden om iets uit de cliënt closet te gebruiken of een kledingwissel te doen? Geen probleem! Daar heb ik de oplossing voor, ik heb een handig opvouwbaar kleedhokje bij waardoor jullie je in alle privacy om kunnen kleden!

Het is mooi als alle kleding bij elkaar past en de kleuren mooi met elkaar matchen. Let erop dat jullie niet allemaal exact hetzelfde gaan dragen. Allemaal een spijkerbroek met witte top is niet meer van deze tijd.

Kies kleding in rustige kleuren zoals beige, roest, gebroken wit, crème of bruintinten. Vind je het lastig om te zien of iets bij elkaar past? Ga dan voor effen kleuren.

Hebben jullie een newbornsessie geboekt? Ga dan zoveel mogelijk voor lichte tinten, neutrale tinten (beige, crème, bruintinten). Pasgeboren baby’s hebben vaak veel rood in hun huid, door deze kleding te dragen weerspiegelt dit op jullie kindje en wordt de huidtint rustiger.

do's & don't

Draag geen logo’s, afbeeldingen, disney figuren, dunne streepjes (deze kunnen vertekenen op beeld) en felle kleuren.

Vindt de shoot plaats tijdens koude dagen? Een jas doet vaak enorme afbreuk aan de foto’s, vermijd deze maar ga voor veel laagjes over elkaar, zeker bij kinderen! Trek gerust thermokleding aan onder jullie gewone kleding en ook meerdere maillots/leggings over elkaar zie je niet op een foto. Zeker kleine kinderen verbloemen het niet als ze het koud hebben, let daar dus extra goed op.


ies verschillende materialen (kant, linnen, knitwear)

Zwierige jurken doen het altijd erg mooi op foto’s maar het belangrijkste is dat jij je fijn voelt in je kleding, voel jij je het fijnste in een jeans, trek die dan gewoon aan!

Maak je outfit af met een hoed, armbanden, kettingen of een mooie riem.

warme/koele tinten

Warme tinten passen het beste bij mijn manier van nabewerken, wil je graag dat jullie foto’s dezelfde sfeer hebben als de meeste van mijn foto’s op social media draag dan warme, lichte tinten.


Voorbeelden van warme tinten:

creme, bruin, oker, roest, beige


Voorbeelden van koele tinten:

blauw, lila, roze, paars, grijshaar & make-up

Kies voor make-up die bij jou past. Draag je normaal nooit make-up, ga dan nu ook niet zwaar in de weer met make-up, ik wil dat jullie jezelf zijn. Een klein beetje poeder is dan voldoende en zorgt ervoor dat je gezicht niet te erg gaat glimmen.

Over het algemeen staat het op beeld mooi als je haar enigszins zichtbaar is, haar strak naar achter komt vaak hard over en los(ser) haar omlijst je gezicht mooi maar ook hiervoor geldt; het moet wel bij je passen! Ben jij uit te tekenen in een strakke paardenstaart en voel je je ongemakkelijk bij los(ser) haar, dan ga jij gewoon voor een staart!

Ik probeer zo goed mogelijk de connectie tussen jullie vast te leggen, vaak komen daardoor jullie handen in beeld, het is daarom mooi als jullie verzorgde nagels hebben.