Een goede foto bestaat uit verschillende onderdelen. Behalve de fotograaf en de manier van nabewerken hebben kleding en locatie een grote rol in het eindresultaat. Zo heeft een zandvlakte, bos of stadse setting allemaal zijn charme maar een kompleet andere sfeer. Om het kiezen van een locaties voor jullie makkelijker te maken heb ik een aantal locaties waar ik graag kom voor jullie op een rijtje gezet, al deze locaties hebben gunstige omstandigheden om tot een mooi beeld te komen.


Het liefst fotografeer tijdens “golden hour”, het uurtje voordat de zon ondergaat. Het licht is dan prachtig zacht en zorgt voor een hele fijne sfeer op foto’s. Of je de zon ook daadwerkelijk onder ziet gaan is natuurlijk afhankelijk van het weer maar ook van de locatie. Bij locatie 1 en 2 heb je de zon het beste in beeld. Bij alle andere locaties geeft het nog steeds een mooi zacht effect maar zal de zon meer achter de bomen zitten.

het ven

Een mooie plek bij een ven. Zeker in de zomer en herfst maanden is het hier heel gevarieerd. Met deze locatie kan je veel kanten op, wil je graag foto’s in/dichtbij het water? Let er dan op dat de shoot in de avond of vroege ochtend gepland staat. Heb je het niet zo op honden? Dan is deze plek minder geschikt aangezien hier veel wandelaas met honden komen. 

Deze locatie bevind zich in Helmond.

01 / 06

Strabrechtse heide

Een mooie locatie met hoge grassen, vanaf april zijn deze grassen groener, vanaf oktober zijn ze warm van kleur. Het watertje is op ca 500 meter lopen vanaf de parkeerplaat.

01 / 06

sonse heide


Deze locatie bevind zich in de Sonse Heide, op 5-10 minuten lopen van de parkeerplaats vind je een heel gevarieerd gebied! Vinden jullie het leuk om van de shoot een relaxt wandelingetje te maken waarbij we ondertussen jullie connectie op beeld vast leggen? Dan is dit echt dé locatie! We kunnen foto’s maken bij dit prachtige meer, mooi hoog gras, bos, een zandvlakte of tijdens een wandelingetje allemaal! Zo nu en dan kom je hier zelfs buffels tegen! Natuurlijk kan dit ook zonder wandelingetje en kunnen alle foto’s op 1 van de genoemde omgevingen gemaakt worden. Op deze locatie zie je zon alleen onder gaan in de late wintermaanden. Daarbuiten is het ook een zeer geschikte locatie maar zonder ondergaande zon.

Deze locatie valt buiten mijn standaard reisafstand maar omdat ik hier zo graag kom reken ik hiervoor niet meer dan €7,50 aan reiskosten.

01 / 08

bakel


Deze locatie bevind zich in Bakel, op ongeveer 500 meter lopen vanaf de parkeerplaats. Een prachtige locatie met als kanttekening dat we hier niet het water in kunnen, doordat het een afgraving is is dat niet veilig. We kunnen natuurlijk wel gebruik maken van het mooie water als omgeving.

01 / 04

Bos helmond


Deze locatie bevind zich in Helmond, op korte afstand van waar je kan parkeren, een ideale plek wanneer iemand niet ver kan lopen. Deze locatie heeft veel variatie met hoge bomen, lage groenblijvende bomen (fijn in de wintermaanden) en een zand.

01 / 04

leende


Deze locatie bevind zich in Leende, op korte afstand van waar je kan parkeren, een ideale plek wanneer iemand niet ver kan lopen.

Deze locatie valt buiten mijn standaard reisafstand en hiervoor wordt een totaal van €15 aan reiskosten gerekend.

01 / 01

Bedafse Bergen

Prachtige locatie met een combinatie van een zandvlakte en bos, de ideale combinatie voor foto's!

Deze locatie bevind zich in Uden en valt buiten mijn standaard reisafstand, voor deze locatie wordt een totaal van €15 aan reiskosten gerekend.

01 / 05

loonse en drunense duinen


Een prachtige locatie, uitgestrekte zandvlaktes, veel ruimte en toch ook bebossing. Deze locatie is minder geschikt wanneer iemand slecht ter been is maar heel mooi als je van neutrale kleuren houdt.

Deze locatie valt buiten mijn standaard reisafstand en hiervoor wordt een totaal van €40 aan reiskosten gerekend.

01 / 04

zandverstuiving weert

Een prachtige locatie met een combinatie van zand en bossen en niet ver lopen vanaf de parkeerplek!

Deze locatie valt buiten mijn standaard reisafstand en hiervoor wordt een totaal van €20 aan reiskosten gerekend.

01 / 03