Een goede foto bestaat uit verschillende onderdelen. Behalve de fotograaf en de manier van nabewerken hebben kleding en locatie een grote rol in het eindresultaat. Zo heeft een zandvlakte, bos of stadse setting allemaal zijn charme maar een kompleet andere sfeer. Om het kiezen van een locaties voor jullie makkelijker te maken heb ik een aantal locaties waar ik graag kom voor jullie op een rijtje gezet, al deze locaties hebben gunstige omstandigheden om tot een mooi beeld te komen.


Het liefst fotografeer tijdens “golden hour”, het uurtje voordat de zon ondergaat. Het licht is dan prachtig zacht en zorgt voor een hele fijne sfeer op foto’s. Of je de zon ook daadwerkelijk onder ziet gaan is natuurlijk afhankelijk van het weer maar ook van de locatie. Bij locatie 1 en 2 heb je de zon het beste in beeld. Bij alle andere locaties geeft het nog steeds een mooi zacht effect maar zal de zon meer achter de bomen zitten.

het ven

-Wegens vele regenval helaas ondergelopen en niet beschikbaar in voorjaar 2024 -

Een mooie plek bij een ven. Zeker in de zomer en herfst maanden is het hier heel gevarieerd. Met deze locatie kan je veel kanten op, wil je graag foto’s in/dichtbij het water? Let er dan op dat de shoot in de avond of vroege ochtend gepland staat. Heb je het niet zo op honden? Dan is deze plek minder geschikt aangezien hier veel wandelaas met honden komen. 

Deze locatie bevind zich in Helmond.

01 / 06

Strabrechtse heide

Een mooie locatie met hoge grassen, vanaf april zijn deze grassen groener, vanaf oktober zijn ze warm van kleur. Het watertje is op ca 500 meter lopen vanaf de parkeerplaat.

-Wegens vele regenval is het makkelijkste pad ondergelopen en moeten we een stukje verder omlopen in voorjaar 2024-

01 / 05

vlierden


Deze locatie bevindt zich in Vlierden op kleine afstand van een parkeerplaats, ideaal als het lastig is om langere stukken te lopen.

01 / 02

sonse heide


Deze locatie bevind zich in de Sonse Heide, op 5-10 minuten lopen van de parkeerplaats vind je een heel gevarieerd gebied! Je vindt hier een meer, mooi hoog gras, bos, en als je het niet erg vind om een stukje verder te lopen ook nog een zandvlakte.

Deze locatie valt buiten mijn standaard reisafstand maar omdat ik hier zo graag kom reken ik hiervoor niet meer dan €7,50 aan reiskosten.

01 / 06

bakel

-Wegens vele regenval helaas ondergelopen en niet beschikbaar in voorjaar 2024 -

Deze locatie bevind zich in Bakel, op ongeveer 500 meter lopen vanaf de parkeerplaats. Een erg fijne locatie in de zomermaanden, tussen november en april is deze locatie minder mooi.

01 / 04

Bos helmond


Deze locatie bevind zich in Helmond, op korte afstand van waar je kan parkeren, een ideale plek wanneer iemand niet ver kan lopen. Deze locatie heeft veel variatie met hoge bomen, lage groenblijvende bomen (fijn in de wintermaanden) en een zand.

01 / 04

Zandvlakte vlierden


Deze locatie ligt op een minuut of 5 lopen vanaf de parkeerplaats en heeft een combinatie van bos en zand.

01 / 03

Bedafse Bergen

Prachtige locatie met een combinatie van een zandvlakte en bos, de ideale combinatie voor foto's!

Deze locatie bevind zich in Uden en valt buiten mijn standaard reisafstand, voor deze locatie wordt een totaal van €15 aan reiskosten gerekend.

01 / 05