tips & tricks

De ruimte’s

Ik ga in jullie huis opzoek naar de mooiste plekjes met het fijnste licht. Meestal probeer ik sowieso foto’s te maken in de babykamer en de ouderslaapkamer. Het is belangrijk dat deze kamers opgeruimd zijn. Mochten jullie een lichte woonkamer hebben dan is het fijn als deze ook opgeruimd is. Ook is het fijn als het bed van de klossen gehaald kan worden als dit voor jullie mogelijk is.


Beddengoed.

Het zou fijn zijn als jullie op het beddengoed willen letten. Ik raad licht effen beddengoed aan zodat alle aandacht naar jullie kleintje gaat en het beddengoed niet voor afleiding zorgt. Als je dit niet hebt kun je er ook voor kiezen om een grote lichte sprei over het bed te leggen of eventueel iets van iemand te lenen. Zelf neem ik ook altijd een neutraal groot kleed/laken mee dat we kunnen gebruiken. Een licht bed zorgt voor mooie, frisse foto’s en je kunt er alle kanten mee op.

Duur fotoshoot.

Voor de fotosessie nemen we alle tijd die nodig is. Schiet dus alsjeblieft niet in de stress als jullie kleintje even niet meewerkt of gevoed moet worden. Voor newborns neem ik alle tijd, ook als dit betekend dat we langer bezig zijn dan misschien de bedoeling was. We laten ons door de baby leiden dus als er tussendoor gevoed, getroost of verschoont moet worden is dat echt geen probleem.


Voeding.

Als het een beetje uitkomt wat betreft voeding is het fijn als de baby net gevoed is zodat hij/zij lekker tevreden is. Als dit betekend dat ik wat eerder of later moet komen dan mag je dit altijd (ook last-minute) doorgeven.

Temperatuur.

Baby’s zijn het meest ontspannen als ze het lekker warm hebben en dus is het belangrijk dat alle ruimtes waar wij kunnen fotograferen ook lekker warm zijn. Voor onze begrippen mag dat best heet zijn, baby’s krijgen erg snel koude handjes en voetjes en dat uiten ze vaak door huilen en onrust. Een goed warme ruimte zorgt vaak voor ontspannen kindjes.


Persoonlijke spullen.

Heb je mooie kleedjes, een persoonlijke knuffel, geboortekaartje of iets anders speciaals? Ik kan niet garanderen dat ik alles gebruik maar leg deze spullen alvast klaar zodat we hier ook foto’s mee kunnen maken.

Kleding.

Het belangrijkst is dat jullie iets dragen waar jij je fijn bij voelt. Neutrale. lichte kleding is tijdloos en komt het mooist over op foto’s. Denk bij neutrale, lichte kleding aan crème, beige en bruintinten. Voor de baby is het vaak het makkelijkst om een wit of neutraal rompertje te dragen dat goed past en mooi aansluit rond de luier. Verder mag je kindje natuurlijk ook “overkleding” aan. Draag geen drukke prints aangezien deze heel erg af leiden van jullie kindje en gebruik geen felle kleding of kleding met teksten of plaatjes erop.


Lichte kleding zorgt voor een rustigere huid bij jullie kindje wat weer voor mooiere foto's zorgt.


Ik maak vaak ook een aantal foto’s met jullie als gezin op bed, het is dan het mooist als jullie er met blote voeten opstaan. Ik zoom niet in op jullie voeten maar misschien is het toch fijn om dit van te voren te weten.


Meer kledingtips kun je ook vinden onder het kopje “what to wear” in de client guide en onder “cliënt closet” vind je een aantal items die ik meeneem zodat je ze kan lenen mocht je dat willen.

Telefoon.

Denk eraan dat je je telefoon en eventuele andere spullen uit je broekzakken haalt voordat de shoot begint (dit geldt meestal voor de mannen). Het staat niet zo mooi op de foto als er spullen in je broekzakken te zien zijn.

samenvatting


Even de belangrijkste dingen kort op een rijtje

(maak hier gerust een screenshot van zodat je dit makkelijk terug kan lezen of aan je partner door kan sturen).


  • Zorg dat de ruimtes waar we gaan fotograferen (bij voorkeur woonkamer, ouderslaapkamer en babykamer) opgeruimd en goed warm zijn, voor ons gevoel mag dat bijna te warm zijn, en zet geen ramen open.
  • Draag kleding in neutrale kleuren (dit is niet saai) zonder opdrukken of tekst.
  • Stuur mij een mailtje of berichtje zodra jullie kleintje geboren is. Zo kunnen even kijken of de afgesproken datum nog goed is of dat we de sessie eerder of later moeten plannen.