what to wear

Wat moet je aan naar jullie fotosessie? Een hele logische vraag waar (bijna) idereen tegenaan loopt. Kleding heeft een groot aandeel in de sfeer van een foto en is dus zeker belangrijk tijdens een fotosessie! Donkere kleding zorgt bijvoorbeeld voor donkere foto’s en lichte kleding voor frisse lichte foto’s.

Om jullie te helpen heb ik hieronder een aantal tips en voorbeelden voor jullie bij elkaar gezet. Nog vragen of wil je dat ik met je mee kijk of je outfit nakijk? Stuur me gerust een berichtje dan help ik je mee via WhatsApp of beeldbellen, doe ik graag!

Het is mooi als alle kleding bij elkaar past en de kleuren mooi met elkaar matchen. Let erop dat jullie niet allemaal exact hetzelfde gaan dragen. Allemaal een spijkerbroek met witte top is niet meer van deze tijd.

Baby’s hebben vaak veel rode tinten in hun huidje het is daarom verstandig om zoveel mogelijk voor lichte, neutrale tinten in de kleding te kiezen (beige, crème, bruintinten). Kleuren in jullie kleding weerkaatsen op de omgeving, door voor bovengenoemde kleuren te kiezen krijgt jullie kindje een rustigere huid op de foto’s.

In mijn cliënt closet vind je verschillende newborn outfits die zeer geschikt zijn en geleend mogen worden tijdens een sessie.

dont's

Draag geen logo’s, afbeeldingen, disney figuren, dunne streepjes (deze kunnen vertekenen op beeld) en felle kleuren.

Kies verschillende materialen (kant, linnen, knitwear), dit geeft een mooi diepte effect in jullie foto’s. Door verschillende materialen te kiezen maar de kleuren rustig te houden krijg je mooie rustige foto’s zonder dat ze saai worden.

Of je nu een jurk of broek draagt, het belangrijkste is dat je er fijn in voelt! Ik weet hoe onzeker je over je lichaam kan zijn vlak na een bevalling maar toch wil ik jullie adviseren om niet terug te vallen op “veilig” zwart. Dit is erg hard bij het huidje van jullie kindje. Mocht je je onzeker voelen trek dan een top aan die niet strak zit.

Ik heb een aantal jurken in mijn cliënt closet die je mag lenen tijdens een sessie en ook heel geschikt zijn voor newbornsessies, voel je je te overdressed in een flowy jurk? Op beeld staat dit echt heel mooi! Trust me! Natuurlijk mag je ook halverwege de sessie een kledingwissel doen als dat graag wilt.

Kies voor make-up die bij jou past. Draag je normaal nooit make-up, ga dan nu ook niet zwaar in de weer met make-up, ik wil dat jullie jezelf zijn. Een klein beetje poeder is dan voldoende en zorgt ervoor dat je gezicht niet te erg gaat glimmen.

Over het algemeen staat het op beeld mooi als je haar enigszins zichtbaar is, haar strak naar achter komt vaak hard over en los(ser) haar omlijst je gezicht mooi maar ook hiervoor geldt; het moet wel bij je passen! Ben jij uit te tekenen in een strakke paardenstaart en voel je je ongemakkelijk bij los(ser) haar, dan ga jij gewoon voor een staart!

Ik probeer zo goed mogelijk de connectie tussen jullie vast te leggen, vaak komen daardoor jullie handen in beeld, het is daarom mooi als jullie verzorgde nagels hebben.

Wanneer je een fotosessie geboekt hebt mag je gratis gebruik maken van mijn cliënt closet.
deze vind je hier.