Tijd voor wat extra informatie want hoe haal je nou het meeste uit deze fotosessie en waar moet je zijn?

Ik vertel het je allemaal!

wat moeten we aan?


Om ervoor te zorgen dat jullie foto's passen bij de stijl je die van mij gewend bent en zoals je op mijn social media en website ziet raad ik het sterk aan om de tips die hieronder beschreven staan op te volgen.

Wanneer je andere kleuren draagt dan ik aanraad kan het eindresultaat en de sfeer op de foto heel anders uitpakken en dat willen we niet ;)

Het is mooi als alle kleding en de kleuren mooi bij elkaar passen. Let erop dat jullie niet allemaal exact hetzelfde gaan dragen. Allemaal een spijkerbroek met witte top is niet meer van deze tijd.


Kies kleding in rustige kleuren zoals beige, gebroken wit, crème of bruintinten. Ook gedempte kleuren doen het heel erg fijn op beeld. Denk hierbij aan mosterd ipv geel, vergrijst blauw ipv blauw, roest ipv oranje, olijf ipv groen, crème ipv wit en mauve ipv rood.


Vind je het lastig om te zien of iets bij elkaar past? Ga dan voor effen kleuren.


THE FLOWY DRESS & WHY

Je hebt ze vast voorbij zien komen, de zwierige jurk. En misschien denk je wel "ik draag niet snel zo'n jurk, is dat dan niet gek of over de top?" Nee. Zo dat is eruit haha. Wij Nederlanders denken maar wat graag "doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg" maar wees eerlijk, wil jij niet gewoon geweldig op de foto staan? In mijn cliënt closet zitten een aantal hele mooie flowy jurken die prachtig zwieren zonder over de top te zijn. Een mooie flowy jurk zorgt voor sfeer en beweging op de foto's, een echte toevoeging die voor het wauw effect zorgt. Daarnaast zitten er nog veel meer voordelen aan een flowy jurk! Onzeker over een buikje? Valt weg in de jurk! Waarschijnlijk laat ik je veel bukken, tillen en knuffelen, in zo'n jurk hoef je niet bang te zijn dat er rolletjes zichtbaar zijn. Daarnaast heb je met een lange flowy jurk geen last van omhooggeschoven tops wanneer je je kindje optilt of omhoog gooit, geen net iets te laag hangende broek wanneer je bukt en wanneer het koud is is een lange flowy jurk de ideale plek om die warme legging onder te verstoppen ;)

DO'S & DON'T

Draag geen logo’s, afbeeldingen, disney figuren, dunne streepjes (deze kunnen vertekenen op beeld) en felle/neon kleuren.

Vindt de shoot plaats tijdens koude dagen? Een jas doet enorme afbreuk aan de foto’s, vermijd deze maar ga voor veel laagjes over elkaar, zeker bij kinderen! Trek gerust thermokleding aan onder jullie gewone kleding en ook meerdere maillots/leggings over elkaar zie je niet op een foto. Zeker kleine kinderen verbloemen het niet als ze het koud hebben, let daar dus extra goed op.


Dragen jullie graag een jeans? Wissel de vertrouwde blauwe jeans in voor een zwarte of zandkleurige jeans.


MIX & MATCH

Waarschijnlijk heb je het nu wel door; kleding is een enorm belangrijk onderdeel van jullie foto's en ik vind het ontzettend belangrijk dat jullie foto's zijn zoals jullie ze verwachten! Om het voor jullie makkelijker te maken om de juiste kleuren te kiezen heb ik hierboven een aantal super geschikte kleuren bij elkaar gezet. Mix en match lekker met deze kleuren en dan zit je dus zeker goed! Maak ook gerust en screenshot van deze kleuren zodat je ze makkelijk kan nakijken tijdens het shoppen.

Let op: er zit een blauw en groen tint in maar dit zijn vergrijsde kleuren, niet te verwarren met hardblauw of een blauwe jeans.

Ik probeer zo goed mogelijk de connectie tussen jullie vast te leggen, vaak komen daardoor jullie handen in beeld, het is daarom mooi als jullie verzorgde nagels hebben.

HAAR & MAKE-UP

Kies voor make-up die bij jou past. Draag je normaal nooit make-up, ga dan nu ook niet zwaar in de weer met make-up, ik wil dat jullie jezelf zijn. Een klein beetje poeder is dan voldoende en zorgt ervoor dat je gezicht niet te erg gaat glimmen.

Over het algemeen staat het op beeld mooi als je haar enigszins zichtbaar is, haar strak naar achter komt vaak hard over en los(ser) haar omlijst je gezicht mooi maar ook hiervoor geldt; het moet wel bij je passen! Ben jij uit te tekenen in een strakke paardenstaart en voel je je ongemakkelijk bij los(ser) haar, dan ga jij gewoon voor een staart!

Waar moeten we zijn?


Een hele logische vraag. Voor de locatie kan je naar deze plek navigeren. Je komt dan uit midden in een woonwijk op een plekje met wat meer parkeerplaatsen, daar kan je de auto parkeren en het laatste stukje kan je lopen naar de exacte plek.

Hoe je moet lopen kan je zien op de afbeelding hiernaast.

extra informatie

Ik zou jullie willen vragen goed op tijd te komen, niet te laat maar ook zeker niet veel te vroeg. Het is niet fijn wanneer er foto's genomen worden en de volgende mensen naar jullie staan te kijken.

Ook is het belangrijk dat jullie onderstaand formulier invullen. Alvast bedankt!


Zo weet ik bij welke sessie deze informatie hoort ;)

Bijv. Lisa (moeder), Rick (vader), Sem (1,5), Riva (4), Bobby (de hond).

01 / 10

“Ik heb er super veel zin in!
Tot 30 oktober!”